Sikkerhed

Din computer skal naturligvis være så sikker som muligt at anvende. Sikkerhed på din computer er mange ting, det kan kræve en lille indsats af dig, men det behøver ikke at koste en masse penge at have en sikker PC.

Vigtige emner er:

WINDOWS
– Hold dit syresystem, din Windows, opdateret. Når der opdages sikkerhedshuller i Windows laver Microsoft straks opdateringer, der lukker disse huller, men – opdateringerne skal installeres på din computer. Det sker dog normalt automatisk, for Windows har en funktion til automatisk opdatering, der normalt er slået til ved en standardinstallation.

DRIVERE
– Hold dine drivere opdaterede. Gamle drivere kan udgøre en sikkerhedsrisiko. Nogle producenter sender dig en besked hvis der er kommet nye drivere til deres produkter, andre ikke, så skal du selv følge lidt med. Der findes dog gratis programmer, der kan holde øje med dine drivere og give besked om at der er kommet nye udgaver.

JAVA
– Java er et lille program som bruges af en del hjemmesider og det er også nødvendigt med Java for at kunne benytte NemID, din indgang til NetBank, Borger.dk og mange andre vigtige sider. Java kan du læse mere om ved at klikke på undermenuen til dette punkt.

ANTIVIRUS PROGRAMMER
– Der reklameres meget for dyre antivirusprogrammer og de kan være nødvendige for erhvervslivet men ifølge en række tests, foretaget af forskellige computermagasiner, er de gratis alternativer tilstrækkeligt sikre til private brugere.